• +31 6 37 37 37 83
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Image

Als geen ander begrijpen wij.....

Dat het natuurlijk voor de eerste keer spannend kan overkomen. RLG is een sport voor de jeugd om de jeugd weer buiten te krijgen. 

In plaats van achter de Playstation, XBOX of de PC te bivakeren, geven wij kinderen de gelegenheid om hun games tot leven te laten komen. Geen suffe buitenspelletjes maar serieus aan de slag!

Op deze pagina gaan wij wat dieper in wat RLG voor de maatschappij betekent. Hoe bepaalde dingen zitten en hoe bepaalde dingen werken. 

Image

Vanaf het moment dat een "kinder airsoft apparaat" "legaal" in Nederland te verkrijgen is, lees: In de speelgoedwinkel, op de kermis e.d. zijn er incidenten geweest met kinderen die een stuk speelgoed in hun handen hadden waarvan autoriteiten het verschil met echt niet konden inschatten. Uiteraard waren de kinderen zich van geen kwaad bewust, maar de autoriteiten moeten hier uiteraard op handelen alsof het een echt vuurwapen is.

Een kinder airsoft apparaat wordt beschreven als:
- Een CE gecertificeerd speelgoedstuk
- Een maximale mondingsenergie van 0.08 joule

De kinderen die middels de RLG trainingsvormen getraind worden, krijgen standaard als een van de eerste zaken: Omgaan met hun apparaat. Dit houdt in dat zij getraind worden om bij een eventueel incident direct aan de dienstdoende agent te vertellen wat zij aan het doen zijn, en wat zij bij zich hebben. Hierdoor is de agent van te voren ingelicht over het feit wat er gaande is, en hoeft de agent geen vuurwapen te trekken om een minderjarige.

Als voorbeeld: 
- Een kind word staande gehouden na een RLG les (bijvoorbeeld: Kapotte koplamp)
Wij trainen het kind dusdanig, dat diegene zijn foudraal, dan wel rugzak zal afdoen, van zich af zal zetten en aan de agent zal vertellen:
"Ik kom van mijn Real Life Gaming les af. Ik vervoer op dit moment mijn kinder airsoft apparaat. Ik heb hem voor u neer gezet ter inzage."

Daarbij weten onze getrainde kinderen dat ze nooit en te nimmer hun apparaat in het openbaar mogen dragen, dan wel mogen spelen. Daarvoor zijn wij als RLG-Sports voor ingericht zodat de kinderen een veilige plek hebben welke onder toezicht kan worden gebruikt voor RLG doeleinden.

Bovenstaande is onderdeel van het basis certificaat waarbij kinderen aan een aantal dingen moeten voldoen:
- Omgang met het RLG Apparaat (Kinder Airsoft Apparaat);
- Veiligheid voor zichzelf, veiligheid voor anderen;
- Gedrag en richtlijnen tijdens transport;
- Hoe te handelen bij Politie contact buiten de daarvoor ingerichte faciliteiten;

Wij, als RLG-Sports maken de inschatting of het kind een certificaat krijgt en daarbij de mogelijkheid krijgt om het Kinder Airsoft Apparaat mee naar huis te nemen. Daarbij kijken wij ook naar de leefomgeving van het kind en of het verantwoord is om een apparaat mee naar huis te nemen.
Als kinderen niet voldoen aan deze richtlijnen, dan mogen de kinderen geen eigen replica's gebruiken bij RLG-Sports. Hoewel deze wel vrij verkrijgbaar zijn in Nederland, staan wij niet toe dat een niet gecertificeerd kind met eigen spullen komt zonder het daarbij behorende certificaat.

Het certificaat bewijst dus dat het kind over ruim voldoende discipline beschikt om de verantwoording te hebben over het apparaat, ook als de ouders even niet mee kijken.

In principe hebben wij de regel: Iedereen die kan voldoen aan onze veiligheidseisen kan mee doen tussen de leeftijd van 7 en 17 jaar.

Deze veiligheidseisen zijn:
- In staat om de bril te dragen en te begrijpen dat deze op moet blijven in elk geval;
- Een zekere vorm van discipline heeft om een Kinder Airsoft Apparaat te bedienen;
- Zoals eerder omschreven de eerder genoemde basis veiligheids eisen kan halen;

Maar hoe verteld dit zich in de maatschappij naar de jeugd?

Wij bieden plaats aan zowel jongens en meisjes. Waaronder ook kinderen met rugzakjes zoals:

- ADHD;
- PDDNos;
- Autisme;
- Overgewicht;
- Kinderen met een lichamelijke handicap;

Ook kinderen die deze door de maatschappij in bovenstaande "hokjes" worden geplaatst, zijn bij ons gelijk en zullen ingedeeld worden in de teams. Uiteraard zorgen wij voor het maatschappelijk belang om ze te steunen waar nodig. 

Voorbeeld:
Een kind met ADHD verwerkt de omgevingprikkels vele malen sneller als kinderen zonder ADHD waardoor ze bijvoorbeeld in de game "Breach" heel erg snel kunnen reageren op de wisselende omstandigheden die deze gamemode bied. Hierdoor zijn ze direct een "asset" voor het team, en word hun "in de maatschappij genoemde" rugzak in een keer een meerwaarde voor het team boven een andere speler waardoor het kind direct meer zelfvertrouwen en zelfwaardering krijgt. 

Voorbeeld:
Kinderen met een lichamelijke handicap kunnen over het algemeen nooit mee doen met activiteiten waar hun leeftijdsgenoten wel aan mee kunnen doen. Wij hebben hiervoor een oplossing bedacht om ze toch actief mee te kunnen laten doen. Zij worden de "Intel Officers" van het team waardoor zij over de informatie beschikken die het team kan helpen om sneller verder te komen en meer punten te halen tijdens wedstrijden. 

Image
© 2020 RVO-net.nl. All Rights Reserved. Powered by RVO-net.nl